Trends

Een horloge batterij vervangen

1 juli 2022

Elk horloge heeft een horloge batterij nodig om het te laten tikken. Maar, zoals de meeste dingen in het leven, gaan batterijen niet eeuwig mee. De gemiddelde levensduur van een horlogebatterij is zelfs 2-3 jaar. Dus als u overweegt dit jaar een nieuw horloge aan te schaffen, moet u erop voorbereid zijn om de batterij minstens één keer te vervangen.

Redenen voor het vervangen van een horlogebatterij

  1. Horloges zijn een klassiek accessoire dat elke outfit naar een hoger niveau kan tillen, maar zoals alle elektronica hebben ze regelmatig onderhoud nodig om ze goed te laten functioneren. Een dergelijke onderhoudstaak is het vervangen van de horlogebatterij.
  2. Er zijn verschillende redenen om een horlogebatterij te vervangen. Als het horloge de tijd niet correct bijhoudt, kan dit te wijten zijn aan een bijna lege batterij. Een ander veelvoorkomend symptoom van een bijna lege batterij is wanneer het horloge helemaal stopt met lopen.
  3. Een lege batterij kan ook schade aan het uurwerk veroorzaken, dus het is belangrijk om het zo snel mogelijk te vervangen als het stroom begint te verliezen. Verder hebben sommige horloges batterijen die niet door de gebruiker kunnen worden vervangen en ter reparatie opgestuurd moeten worden.
  4. Over het algemeen is het een goed idee om de batterij van het horloge om de twee jaar te vervangen, vooral als het horloge vaak wordt gebruikt.

Een horlogebatterij vervangen

Het vervangen van de batterij in een horloge is een eenvoudig proces dat door iedereen kan worden gedaan. De eerste stap is om de oude batterij te verwijderen door deze met een kleine schroevendraaier eruit te wrikken. Zorg ervoor dat u de wijzerplaat niet beschadigt terwijl u dit doet. De nieuwe batterij moet dan op dezelfde plek als de oude worden geplaatst en met de schroevendraaier worden vastgezet. Zorg er ten slotte voor dat het horloge goed gesloten is en test het om te controleren of het goed werkt.

Wat te doen als u de achterkant van uw horloge niet kunt verwijderen

Als u problemen ondervindt bij het verwijderen van de achterkant van uw horloge om de batterij te vervangen, hoeft u zich geen zorgen te maken – u bent niet de enige. Veel mensen vinden dit moeilijk, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om het gemakkelijker te maken.

Probeer eerst een kleine schroevendraaier of een mes te gebruiken om de achterkant los te wrikken. Als dat niet werkt, probeer dan een tang te gebruiken. Pak de achterkant van het horloge stevig vast en draai de tang in tegengestelde richting totdat de achterkant loskomt.

Als geen van deze methoden werkt, moet u mogelijk uw horloge voor hulp naar een juwelier of horlogereparatiewerkplaats brengen.

Je vindt misschien ook leuk