Inrichting

Deze producten moet je altijd in huis hebben als je een klusser bent!

18 december 2020

Veel mensen doen graag dingen in huis. Denk hierbij vooral aan aanpassingen of toevoegingen aan het huis die te maken hebben met klussen. Er zijn veel soorten producten die tijdens elke klus weer terug komen en niet meer zijn weg te denken tijdens het klussen.

 

Klussen in je eigen huis

Wanneer je net bent verhuisd, zijn er vast en zeker veel dingen die gedaan kunnen worden aan jouw nieuwe woning. Denk hier bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe vloer, of de muren opnieuw verven. Wanneer deze werkzaamheden gedaan zijn, is het nog lang niet klaar. Voordat je jouw nieuwe woning je thuis kan noemen, zullen er nog andere dingen gedaan moeten worden. Dit is meestal het in elkaar zetten van kasten en bedden, het ophangen van de gordijnen en het ophangen van accessoires. Voordat je begint met het klussen aan jouw woning, is het handig om een to do list te maken. Op deze lijst kun je de werkzaamheden die je wilt gaan doen in een goede volgorde opschrijven. Neem ook altijd jouw eigen veiligheid hierin mee, dit is uiteraard het belangrijkst. 

 

Klussen buitenshuis  

Wanneer je bijvoorbeeld als zzp’er werkt, of je verdient in het weekend wat bij met klusjes, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Wanneer je een klus krijgt aangeboden bij iemand thuis is het goed om daar eerst op gesprek te gaan. Op deze manier weet je goed wat de bedoeling van de klus gaat zijn. Begin dan met het maken van een to do list voor jezelf. Hierin kun je zetten op welke volgorde je welke werkzaamheden gaat doen en welke apparatuur je hiervoor nodig denkt te hebben. Zo kom je tijdens de klus niet voor onverwachte verrassingen te staan. Zorg er altijd voor dat je de juiste gereedschappen bij je hebt en dus niet van de mensen waar je bezig bent moet gaan lenen. Wanneer je apparatuur leent van iemand kan dit verschillende nadelen hebben. Het apparaat kan onveilig zijn of kan stuk gaan tijdens gebruik. Dit wil je graag voorkomen.

 

Producten die je niet kunt missen

Het maakt niet uit of je thuis aan het klussen bent of bij iemand anders, er zijn altijd producten die je niet kan missen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accuboormachine. Deze machine wordt gebruikt tijdens het werken met schroeven en boren van gaten. Let goed op wat voor werkzaamheden je gaat verrichten, hier kun je de accuboormachine op aanpassen. Hoe groter de accu, hoe zwaarder de accuboormachine aankan. Een accuboormachine is erg breed inzetbaar en daarom niet te missen tijdens het klussen. Een ander voorbeeld van een product wat niet te missen is, is tape. Sterke tape kan voor veel dingen gebruikt worden, denk hierbij aan het tijdelijk op z’n plaats houden van een buis of kabel. Tape is ook erg handig voor tijdelijke reparaties. De tape van tesa is een goed voorbeeld van zo’n sterke tape.

Je vindt misschien ook leuk