Woonkamer

De verschillende gietvloeren

23 februari 2016

De verschillende gietvloeren

Waarschijnlijk heeft u al eens gehoord van de populaire gietvloer of bent u zelfs al bekend met de voordelen van deze manier van vloeren aanleggen. Als u op zoek gaat en ook andere termen zoals woonbeton, betonlook, epoxy of vloercoating tegenkomt dan ziet u misschien al snel door de bomen het bos niet meer. We vertellen u daarom graag wat meer over de verschillen en de gelijkenissen tussen de verschillende vloeren.

Voordeel met elke vloer

Als u op zoek gaat naar een gietvloer of een zustervariant dan zult u ontdekken dat al deze vloeren een hoop voordelen bieden. U hoeft niet langer meer veel tijd te besteden aan het onderhoud en toch gaat uw vloer super lang mee.

De belangrijkste verschillen

De meeste vloeren die gegoten worden lijken erg op elkaar, we hebben bijvoorbeeld gietvloeren, vloercoating en ook woonbeton of een betonlook vloer. Al deze vloeren gaan lang mee en worden naadloos aangebracht. Het belangrijkste verschil zit meestal in de dikte van de vloer, het is verstandig om er voor te zorgen dat je een vloer hebt die zo lang mee gaat als je het nodig hebt. Een gietvloer kan wel een leven lang mee gaan, net als woonbeton, met vloercoating zal dit wat minder zijn.

Zelf doen of uitbesteden

Een gietvloer kunt u zelf doen maar in de meest gevallen is het toch verstandiger om een echte specialist in te schakelen dan ben je er zeker van dat het allemaal volgens de juiste stappen gebeurt. Gietvloer Antwerpen is een niet Nederlandse specialist maar kan u toch snel helpen met het aanleggen van een gietvloer. Ook bij onze zuiderburen zijn er al diverse bedrijven die zich op het aanleggen van gietvloeren hebben gespecialiseerd.

Je vindt misschien ook leuk