Bewust leven

Besparen door energieleveranciers te vergelijken

4 augustus 2016

Een van de meest makkelijke manieren om geld te besparen, is door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Veel consumenten betalen veel meer voor hun energie dan eigenlijk noodzakelijk is, waardoor zij tientallen euro’s per jaar mislopen! Geld wat u wellicht liever besteedt aan een langere vakantie, een nieuwe mobiele telefoon, enzovoorts. Een van de meest makkelijke manieren om geld te besparen is door energieleveranciers vergelijken. Vaak dient u hierbij een aantal persoonlijke gegevens in te voeren, zoals uw postcode en uw jaarlijkse verbruik. Op basis van deze gegevens kan de vergelijkingstool een goede vergelijking voor u maken. Wanneer heeft u energieleveranciers voor het laatst met elkaar vergeleken?

Energie vergelijken via een online vergelijkingstool

Energie vergelijken was nog nooit zo makkelijk! Waar u voorheen zelf informatie van verschillende energieleveranciers moest verzamelen, kan het tegenwoordig allemaal via internet. Daarbij hoeft u de informatie niet zelf meer te zoeken, want dit zit standaard in een grote database van de vergelijkingswebsites. Welke vergelijkingstool u ook kiest, u zult vrijwel altijd een betrouwbare vergelijking krijgen als u uw persoonlijke gegevens naar waarheid invoert.

Nadat de vergelijking voor u is uitgevoerd, is het raadzaam om de berekening nog even handmatig te controleren. Zo weet u zeker dat de uitkomst klopt en dat u vanaf nu geld kunt gaan besparen op uw energiekosten!

Direct een nieuw energiecontract afsluiten

Indien uw huidige energieleverancier dit toelaat kunt u direct een nieuw energiecontract afsluiten. U krijgt in dat geval een offerte toegestuurd, die u kunt accepteren of kunt verwerpen. Een offerte is vrijblijvend, zodat u nergens aan vastzit bij de aanvraag van een offerte. Vaak is het mogelijk om de offerte via de vergelijkingstool aan te vragen.

Naast het vergelijken van energieleveranciers via de online vergelijkingstools, kunt u er ook voor kiezen om de vergelijking telefonisch uit te laten voeren. U belt in dit geval rechtstreeks naar een energieleverancier, die voor u berekent wat u kunt besparen op uw energierekening.

Je vindt misschien ook leuk