Inrichting

Haal de natuur in huis met muurverf

2 juni 2021

De natuur is een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers en stylisten. Natuurlijke kleuren zijn tijdloos en worden alleen maar populairder. In veel huizen zijn natuurtinten als mos, steen en zand terug te zien. Ook diepe zeekleuren zien we steeds meer terug in het design van zowel moderne als traditionele woningen. In dit artikel komen er vijf verschillende natuurtinten aan bod. Hoewel men hierbij vaak aan zachte en doffe kleuren denkt, zullen er ook opvallende kleuren tussenstaan voor een nog levendigere uitstraling.

Mosgroen

Een van de popurairste natuurtinten is mosgroen. Op onderstaande afbeelding is de Farrow and Ball Sap Green te zien. Dit is een neutrale kleur die voor een klassieke en rustige uitstraling zorgt. De kleur is een goede weerspiegeling van de natuur en creëert een zachte, doorleefde sfeer. Wanneer het wordt gebruikt in kleinere ruimtes, zoals een hal, resulteert het in een rijkere, meer vitale sfeer.

Steenblauw

Een opvallende kleur binnen het rijtje natuurtinten, is de blauwige steenkleur. Deze kleur creëert een levendige sfeer en doet het in het bijzonder goed in combinatie met witte tinten en houtwerk. Het is iets feller dan het blauwe hardsteen wat we vaak terugzien in betegeling of kiezel opritten. Op de onderstaande afbeelding ziet u de Farrow and Ball Stone Blue. Deze warme kleur heeft wat weg van de kleur van rotsen onder het maanlicht.

 

Steenbruin

De tweede steenkleur in dit rijtje is een hele andere tint. Deze eerder bruine kleur geeft een warme uitstraling en bevat ook magenta tinten. Door deze onderliggende magenta tinten is deze bescheiden steenkleur het perfecte accent voor kleuren die rode pigmenten bevatten. Op onderstaande afbeelding ziet u de Farrow and Ball London stone, welke zowel wordt gebruikt als een modern accent als een tijdloze verf.

Zeegroen

Naast de vele zeeblauwe tinten die bestaan, is er ook de kleur zeegroen. Op onderstaande afbeelding is de Paint & Paper Library Deep Water Green te zien. De kleur zorgt voor een uitnodigende en toch hele frisse uitstraling. Omdat deze zeegroene kleur ook veel blauw pigment bevat, kan het ook door als een petrol kleurende verf.

 

Zandkleur

We sluiten het rijtje af met een  lichtere kleur die ontzettend populair is als natuurtint. Onderstaand ziet u de Farrow and Ball School House White. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze kleur gebaseerd op de verf die werd gebruikt in oude schoolhuizen. Daarnaast wordt deze kleur vaak geassocieerd met de kleur van het zand op witte stranden. Daarmee hoort deze zachte kleur zeker in het rijtje van de mooiste natuurtinten.

 

Zoals u ziet zijn er veel verschillende natuurtinten waarbij mosgroen een bekende kleur is, maar er bestaan ook natuurtinten die minder voor de hand liggen zoals Stone Blue. Howel fellere kleuren niet vaak als natuurkleuren gezien worden, zijn er prachtige opvallende zee kleuren. Geef de ruimte een natuurlijke en levendige uitstraling met een nieuw likje verf. Dia de online verfwinkel kleurenwaaier.nl zijn alle bovengenoemde verven te bestellen.

Je vindt misschien ook leuk