Trends

Waarom een vuurwerk aansteker?

9 november 2017

De gezellige tijd komt er weer aan. Vroeg donker, kaarsjes aan en de haard aan. De feestdagen komen al iets in zicht en zo ook oud en nieuw. Met oud en nieuw krijgen we te maken met oliebollen, champagne en vuurwerk. Soms kan het vuurwerk slecht aangestoken worden omdat het buiten niet zo gunstig weer is. Voor het aansteken van vuurwerk is er een speciaal ontworpen vuurwerk aansteker. Hier heb je twee voorbeelden van een vuurwerk aansteker met een kleine beschrijving:

  • Metal Torch:  Deze zeer fijne aansteker kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Om thuis kaarsjes aan te steken, als je op survival gaat maar speciaal wordt deze Metal Torch voor vuurwerk gebruikt.
  • Pyrotorch: Dit is een meer bekendere vuurwerk aansteker onder de liefhebbers. Omdat de Pytorch langwerpig is ligt ze makkelijk in de hand.  Onder deze Pyrotorch zijn er twee versies.

Stormaansteker

Vuurwerk aansteken met het prutsen van lucifers is niks en om over sigaretten nog maar te zwijgen.  Een gewone aansteker zou ik ook zeker niet gebruiken. Ook al roept de jeugd dat het veilig is, dat is het niet.  Een gewone aansteker wordt loei heet als je ze te lang gebruikt. Je kunt veel beter een aansteek lont gebruiken. Deze waait niet uit en je brandt er niet je vingers aan. Maar het aller veiligst is een speciale vuurwerk aansteker. Ook wel stormaansteker genoemd.  Het gas in deze aansteker wordt met hoge snelheid door een klein gaatje gespoten waardoor het vuur zeer krachtig en warm kan worden. Bij regen, harde wind en sneeuw is deze zeer geschikt.

Een sigaartje

Een vuurwerk aansteker kun je voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Denk hierbij aan de gezellige waxine lichtjes op tafel, een sigaartje, de waterpijp, een survivaltocht, kolen voor de barbecue of het branden van de suiker voor een heerlijk Crème brûlée als dessert!

Je vindt misschien ook leuk