Slaapkamer

Verduisterende gordijnen

1 november 2016

Misschien ken je dat wel, je wordt wakker doordat de zon heerlijk door je gordijn heen schijnt. Liever had je nog minimaal twee uurtjes geslapen, maar dat lukt nu niet meer. Gelukkig zijn er ook verduisterende gordijnen van Linnengordijnenshop.

Wat zijn verduisterende gordijnen?

De naam zegt het al, verduisterende gordijnen werken verduisterend, maar ze zijn helaas niet lichtdicht, wat betekent dat er altijd wel iets licht doorkomt. Daarbij laten lichte kleuren meer door dan donkere kleuren. Daarnaast zijn er ook nog “black-out gordijnen”. Deze gordijnen zijn wel 100% verduisterend. Black-out gordijnen hebben aan de achterkant vaak een witte coating, de voorkant is wel gewoon gordijnstof. De stof van black-out gordijnen is wat stugger, waardoor het verstandig is om van tevoren goed te bedenken hoe je de plooien wilt hebben.

Of je nu beter verduisterende gordijnen of black-out gordijnen neemt ligt aan je eigen wensen en aan de omgeving. Als je slaapkamerraam bijvoorbeeld veel licht binnenlaat of zich vlakbij een lantaarnpaal bevindt, dan ben je sneller geneigd black-out gordijnen te nemen.

Waar zijn verduisterende gordijnen te koop?

Winkels enkel en alleen gespecialiseerd in gordijnen zie je tegenwoordig maar zelden. Gelukkig kun je bij diverse andere winkels ook gordijnen kopen. Denk aan een Leenbakker, Kwantum, Ikea en de Hema. Daarnaast hebben deze winkels ook een webshop. Bij de Kwantum kun je ook online de plooien, de maakwijze en de maten invoeren. Daarnaast bieden de webshops: Wehkamp, Voordeelgordijnen en 123gordijn ook allerlei verschillende gordijnen aan.

Zelf maken?

Natuurlijk kun je ook nog ouderwets achter de naaimachine gaan zitten. Let er dan op, dat wanneer je black-out gordijnen koopt, je moet beschikken over een goede naaimachine en goed garen. Daarnaast is het bij ieder soort gordijn wat je maakt verstandig om voor jezelf een overzicht te maken met alle maten en alle plooien, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Je vindt misschien ook leuk