Buiten

Tips bij het inrichten van een kleine tuin

28 februari 2022

Heb jij een kleine tuin en ben je opzoek naar ideeën om deze groter te laten lijken? Dan moet je zeker dit artikel verder lezen! Hierin vind je tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van een kleine tuin. Wanneer je deze tips opvolgt, zul je zien dat de tuin groter oogt en dat is wat iedereen graag wilt!

Bereid jezelf goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze altijd. Dit is ook zo bij het inrichten van je tuin! Voordat je de kleine tuin aanpakt, is het goed om na te denken over hoe je jouw tuin wilt gebruiken. Ben je fan van tuinieren? Of hou je hier eigenlijk niet zo van? Heb je kinderen of dieren die regelmatig in de tuin spelen en zit je graag in de zon of in de schaduw? Wanneer je hier goed over nadenkt, kun je beter bepalen wat voor planten en bloemen je in je tuin wilt en waar je die het beste kunt planten. Wanneer je ervoor kiest om een beukenhaag te nemen, moet je bijvoorbeeld wel weten hoe het onderhouden van een beukenhaag precies moet. 

Een balkon in plaats van een tuin

Heb jij geen tuin, maar wel een balkon? De meeste balkons in Nederland zien er niet heel gezellig uit. Dit kan je makkelijk veranderen door een paar kleine dingen te veranderen. Start met het uitkiezen van een natuurlijke afscheiding, zoals riet. Zet wat mooie tuinpotten met planten erin neer voor extra privacy en gezelligheid. Ga daarna kijken naar leuke en comfortabele tuinmeubels die inklapbaar zijn. Zo kun je ze altijd inklappen als je ze niet gebruikt om ruimte te besparen!

Hou rekening met symmetrie

Een grote tuin kan je mooi en klassiek inrichten. Bij een kleinere tuin kan je ook kiezen voor een klassieke inrichting. Denk hierbij aan symmetrie, proportie en herhaling. Verdeel de tuin in verschillende delen: voor, midden en achter. Plaats je tuinmeubels en stoelen wat meer achterin de tuin en dus niet in het begin. Heb je het idee dat bomen veel plek innemen in de tuin? Deze gedachte is nergens voor nodig. Bomen zijn belangrijk voor ons bestaan en de planeet. Ze zorgen voor meer zuurstof, dus plant zeker wat groens in je tuin, ook al heb je niet mega veel ruimte!

Je vindt misschien ook leuk