Design

Op een functionele manier gebruikmaken van kunst in je huis

15 januari 2018
schilderij

Kunst wordt door veel mensen gezien als een luxeproduct. Aan de ene kant is dit natuurlijk ook het geval. Veel mensen hebben namelijk schilderijen aan de muur hangen of beelden in huis staan. Dit rekenen we inderdaad tot de kunst. Toch komt er tegenwoordig steeds meer functionele kunst terug in huizen. Functionele kunst is er in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld een kunstzinnig voorwerk als bank of stoel gebruiken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Maar hoe kun je eigenlijk op een functionele manier gebruikmaken van kunst in je huis?

Vieze plekken wegwerken

Zitten er vlekken op je muur? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de muur te voorzien van een likje verf. De kans bestaat dat je hier geen tijd voor hebt. Of misschien heb je wel gewoon geen zin om dit te doen. Toch zijn die vlekken natuurlijk niet echt fraai. Met behulp van kunst kun je er echter betrekkelijk makkelijk vanaf komen. Hoe? Door er een schilderij voor te hangen natuurlijk! Voor wat betreft schilderijen heb je verschillende mogelijkheden. Hang het schilderij voor de vlekken en niemand stoort zich nog aan die vieze muur.

Gebruik kunst als tafel of stoel

Heb je een kunstzinnig voorwerp gezien dat jij graag in je woning wilt? Dan kun je ervoor kiezen om dit voorwerp ergens in een hoekje te drukken. Hierdoor valt het voorwerp echter niemand op. Waarom zou je het bijvoorbeeld niet gebruiken als bijzettafeltje? Of misschien kun je het wel gebruiken als een soort stoel om visite op te laten zitten? Op deze manier springt het kunstzinnig voorwerp zeker te weten in het oog. Gebruik je het als bijzettafel? Gebruik dan wel onderzetters. Anders zie je de kringen van de glazen terug op het object en dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. Op deze manier is kunst niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel.

Je vindt misschien ook leuk