Buiten

Maak van je terras een tweede woonkamer

19 september 2016

In de zomer wil je tot in de late avonduren buiten op je terras of balkon kunnen zitten. Dit is ook de reden dat interieurstylisten veel aandacht besteden aan de inrichting van een terras of balkon. Niet voor niets wordt dit in de zomer vaak de tweede woonkamer van een huis genoemd! Er zijn verschillende manieren om van je terras of balkon een tweede woonkamer te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit deel van je woning overkapt te maken, zodat je ook bij een regenbui nog buiten kunt blijven zitten. Bij een balkon is dit logischerwijs vaak al het geval. In dit artikel geven we je graag een aantal handige tips om je terras tot een tweede woonkamer te maken.

Kies voor een goede bank of fauteuil

Om te beginnen wil je in de zomer heerlijk onderuit kunnen zitten om te genieten van het mooie weer. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een goede bank of fauteuil op het terras hebt staan. Dergelijke tuinmeubels kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen, waarbij de tuinmeubels vaak binnen een paar werkdagen bij je thuis worden afgeleverd. Naast een goede bank of fauteuil is ook een fijne poef of een ander bankje voor je voeten aan te raden.

Zorg voor voldoende groen op het terras

Door voldoende groen op je terras te zetten kun je een huiselijk sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken met vrolijke bloemen, kleine plantenbakken met verschillende soorten kruiden, enzovoorts. Plantenbakken kun je in verschillende formaten en kleuren kopen, zodat deze naadloos aansluiten bij de kleur van je bank, fauteuil of stenen.

 

Naast de mogelijkheid om sierbestrating aan te leggen op je terras, kun je er ook voor kiezen om een soort vlonder te laten plaatsen. Hierbij krijg je een houten vloer, wat vaak een warmere uitstraling heeft dan sierbestrating.

Je vindt misschien ook leuk