Badkamer

Inspiratie voor badkamertegels

8 juni 2018

Wordt jouw badkamer binnenkort verbouwd? Dan is de kans groot dat deze er straks compleet anders uit komt te zien. Het sanitair komt waarschijnlijk op een andere plek en ook de uitstraling wordt anders. Zo kies jij ongetwijfeld ook voor andere tegels wanneer jij jouw badkamer gaat verbouwen. Het aanbod aan badkamertegels is tegenwoordig enorm. Je zou dus denken dat het een fluitje van een cent is om tegels uit te kiezen. Dit is echter niet het geval. Kom jij er niet uit? Doe hier dan wat inspiratie op voor badkamertegels.

Grote badkamertegels

Vroeger hadden de meeste badkamers een wat oubollige uitstraling. Tegenwoordig ziet het er allemaal een stuk strakker en moderner uit. De kleine tegeltjes met sierlijsten zijn definitief verleden tijd. Grote badkamertegels zijn vandaag de dag helemaal in. Dit ziet er niet alleen een stuk strakker uit, maar is ook nog eens praktischer. Zo heb je bij grote badkamertegels te maken met minder voegen. Hierdoor is de kans op een lekkage bijvoorbeeld een stuk kleiner.

Mozaïektegels

Grote tegels mogen tegenwoordig dan populair zijn, dat wil nog niet zeggen dat dit de enige tegels zijn die in badkamers voorkomen. Nee, want ook de mozaïektegels zien we nog in veel badkamers terug. Deze kleine tegeltjes geven namelijk een extra dimensie aan jouw badkamer. Het is vergt misschien meer tijd om ze te plaatsen en te onderhouden, maar het is zeker een toevoeging!

Varieer met tegels

Kun jij niet kiezen tussen twee of meer verschillende badkamertegels? Overweeg dan eens om de stenen met elkaar te combineren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om grote en kleine tegels met elkaar te combineren. Het is zelfs mogelijk kom grote badkamertegels te combineren met mozaïekwerk. Op deze manier kun jij bijvoorbeeld prima een muurtje rond het bad of de afscheiding met de douche uitlichten.

Je vindt misschien ook leuk