Inrichting

De flexibiliteit van plissé gordijnen

8 november 2016

Houd je van privacy maar wil je toch optimaal genieten van het daglicht? Dan zijn plissé gordijnen echt iets voor jou. Deze gordijnen zijn als een luxaflex maar dan gemaakt van elegante plissé stof. Dit gordijn vouwt zich als een harmonica open en dicht.

Plissé gordijnen zijn bovendien zeer veelzijdig in het gebruik. Je bepaalt zelf hoeveel licht je binnenlaat door het slimme systeem. Niet alleen de bovenlat kan naar beneden en omhoog maar ook de onderlat kun je op deze manier bedienen. Je kunt dus heel gemakkelijk het gordijn tot halverwege het raam plaatsen. Zo bepaal je zelf precies de balans tussen lichtinval en privacy.

Welke type plissé gordijnen?

De plissé gordijnen zijn in verschillende typen verkrijgbaar. De mate van transparantie is hierbij bepalend. Hoe transparanter, hoe meer lichtinval in de kamer. Je kunt kiezen voor transparant, semi-transparant of verduisterend. Die laatste is natuurlijk uitermate geschikt voor de slaapkamer. De plissé gordijnen zijn bovendien verkrijgbaar en verschillende kleuren en met verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo vind je de perfecte oplossing voor ieder ruimte.

Op maat gemaakt

De plissé gordijnen hangen het mooist als ze op maat gemaakt zijn. Het gordijn wordt daarna geplaatst tussen de randen van het kozijn. Hierdoor lijkt het alsof het plissé gordijn een integraal onderdeel vormt van het kozijn. De stof kan op iedere hoogte vastgezet worden. Voor een langere duurzaamheid is het verstandig om de gordijnen een keer per maand een hele dag helemaal uit te vouwen. Zo blijven ze lang mooi. Dit type gordijn is niet geschikt voor een natte ruimte, zoals de badkamer. Als de stof langere tijd vochtig is, doet dit afbreuk aan de kwaliteit van de stof. De stof kan dan verweren en dat is zonde.

Monteren van het plissé gordijn

Met een paar handige instructies is het heel eenvoudig om zelf de gordijnen op te hangen. Zo plaats je met de hand de montagebeugels tegen de muur of het kozijn en teken je met potlood de schroefpunten af. Begin met de beugels zo dicht mogelijk in de hoek. De test verdeel je evenredig over de breedte. Check met de waterpas of de stippen op gelijke hoogte staan. Boor vervolgens eerst voor en plaats vervolgens de plug. Schroef hierna de montageclip vast. En als laatste klik je het plissé gordijn vast in de montageclips.

Heb je interesse in een plissé gordijn? Kijk dan eens op de website van Creon Raamdecoraties.

Je vindt misschien ook leuk