Verlichting

Een Ledlamp, wat is een ledlamp nu precies en wat is er anders dan gewone verlichting?

13 juli 2016

Ledlampen zijn energiezuinig, dat is natuurlijk voor de hand liggend maar het is wel de waarheid. Een ledlamp bespaar je bijvoorbeeld al snel 40% tot 50% in vergelijking met een halogeenlamp. Daarnaast produceert een ledlamp bijna geen warmte bij een gloeilamp bijvoorbeeld gaat veel energie verloren aan warmte.

In het begin is natuurlijk even slikken bij de prijs maar met die branduren wat bijna 3 x zoveel is maakt het natuurlijk helemaal niet uit. Je hebt allemaal weleens gehoord dat we te veel CO2 uitstoten, als je een ledlamp koopt dan wordt er veel minder CO2 uitgestoten dat komt doordat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Het is dus goedkoper voor het milieu en mijn portemonnee, ja nu heb je genoeg redenen om een ledlamp te kopen.

Dankzij de lage totale kosten en de lange levensduur van ledlampen zullen ze in de toekomst waarschijnlijk veel van de andere lampsoorten gaan vervangen Steeds meer mensen en zelfs steden gaan over op ledverlichting. In verkeerslichten hebben ze zelfs al de gloeilamp helemaal vervangen door ledlampen.

  • Let op ‘Lumen’ in plaats van Watt. Lumen geeft de daadwerkelijke lichtopbrengst weer; iets wat Watt niet doet.
  • Uiteindelijk bespaar je op ledverlichting door er jaren mee te doen en uiteindelijk een lagere energierekening te hebben. Dan is het naar mijn mening de investering waard om iets meer geld neer te leggen.
  • Een voordeel dat niet alleen goed is voor de portemonnee maar ook voor het milieu.
  • Ledverlichting is energiezuinig, u kunt tot 90% aan energie kosten besparen.
  • De nieuwe generatie ledlampen zijn te verkrijgen in vele kleuren en inbouw mogelijkheden.
  • Een groot voordeel van een ledlamp is de veiligheid, bij andere soort lampen kan het wel oplopen tot wel 600 graden Celsius. Een ledlamp gaat maar tot 60 graden Celsius.
  • 7x minder stroomverbruik met ledlamp
  • Een ledlamp gebruikt slechts 15% van de stroom van een gloeilamp of halogeenlamp. Dat bespaart je dus veel geld. Per ledlamp kan het wel tot € 80,- schelen.

Meer weten? Op deze pagina over led lampen vindt u nog veel meer informatie!

Je vindt misschien ook leuk