Trends

De voordelen van kunst lenen in plaats van kopen

21 juli 2016

Persoonlijk ben ik een groot aanhanger van het lenen van kunst. Er zitten een aantal voordelen aan die je niet hebt wanneer je kunst koopt. Sinds een aantal jaar huur ik eigenlijk alleen nog maar kunst en in dit artikel zal ik je vertellen waarom. Lees verder en ontdek de voordelen van kunst lenen in plaats van kopen.

Het lenen van kunst is goedkoper

Uiteindelijk is het lenen van kunst goedkoper, omdat je het kunst nooit in je bezit hebt. Wanneer je kunst koopt, kun je flink veel geld kwijt zijn. Dit is de reden dat ik er eigenlijk altijd voor gekozen heb om kunst te huren in plaats van te kopen. Het nadeel is wel dat de kunst niet van jou wordt, waardoor je het geld als het ware ‘weggooit’, maar zo heb ik het eigenlijk nooit gezien.

Je kunt iedere maand van kunst veranderen

Een ander groot voordeel is dat je constant een schilderij of iets anders kunt omruilen voor iets anders. Vooral voor mensen die ergens snel op uitgekeken zijn (zoals ik) kan het prettig zijn om kunst te huren in plaats van te kopen. In de meeste gevallen komen ze de ‘oude schilderij’ weer ophalen en komen ze een nieuwe schilderij brengen hoe vaak je dat maar wilt.

Via het internet zijn er voldoende mogelijkheden om kunst te huren. Vaak geldt hoe langer je de kunst huurt, hoe goedkoper het wordt. Meer weten over kunst uitlenen? Klik dan even op de link!

 

 

Je vindt misschien ook leuk