Verlichting

Op zoek naar de juiste verlichting?

12 augustus 2016

Sommige mensen kopen een paar lampen voor in huis en zijn tevreden. Anderen willen het huis graag stijlvol inrichten en daarbij hoort stijlvolle verlichting. In dit artikel zullen wij bespreken wat je kunt doen om je huis stijlvol te verlichten. Daarnaast zullen we aandacht geven aan energiebesparing door de verlichting op een efficiënte manier in te zetten. Lees dus vooral even verder!

Maak een ontwerp

Als je de verlichting goed wilt inrichten kan het een goed idee zijn om een plattegrond van bijvoorbeeld de woonkamer te maken. In welke gedeeltes van de kamer zal je veel tijd spenderen en welke minder? Uiteraard is het belangrijk dat je de gedeeltes waar je veel tijd spendeert goed kunt verlichten. Persoonlijk ben ik erg fan van dimverlichting. Met dimverlichting is het mogelijk om het huis minder of juist meer te verlichten. Als je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent, heb je wellicht meer behoefte aan achtergrond verlichting. Op de plattegrond kun je duidelijk aangeven waar je behoefte hebt aan verlichting en op welke plekken verlichting een minder belangrijke rol speelt.

Verlichting online bestellen

Persoonlijk raad ik je aan de verlichting via het internet te bestellen, omdat je dan vaak een stukje goedkoper uit bent. Dit komt omdat webwinkels geen hoge vaste kosten hebben, zoals winkels dat vaak wel hebben.

Ooit gedacht aan verlichtingsadvies?

Als je het echt professioneel wilt aanpakken kun je kiezen voor verlichtingsadvies. Tegen betaling geeft de verlichtingsadviseur of wat je beter wel en niet kunt doen. Ook zal deze expert jou helpen met energie besparen, waardoor je de kosten voor de verlichtingsadvies eenvoudig kunt terug verdienen.

Je vindt misschien ook leuk