Sfeer

Je motor opbergen in de tuin: tips en advies

19 december 2022
motor opbergen in de tuin

Wanneer je een motor in je bezit hebt ben je hier zuinig op. Vaak worden motoren op een parkeerplek neergezet. Nu kan het zijn dat je geen extra parkeerplek hebt waar je de motor neer kunt zetten. Dan kan het een optie zijn om je motor in de tuin neer te zetten. Het liefste plaatst je de motor onder een afdak of in een garage wanneer dat mogelijk is. Wanneer dit niet mogelijk is kun je een motorhoes bestellen. Hiermee staat je motor grotendeels droog en uit de wind. Water en andere weersomstandigheden kunnen slecht zijn voor de motor, zeker wanneer je de motor een tijdje niet gebruikt. Met een motorhoes blijft je motor toch goed beschermd. 

Waar plaatst je de motor in de tuin

Wanneer je geen garage hebt en je de motor in de tuin wilt plaatsen kun je rekening houden met een aantal dingen. Zo zorg je ervoor dat je de motor op een zichtbare plek neerzet voor jezelf. Het liefst uit het zicht van andere mensen, maar in het zicht voor jou. Zo kun je altijd een oogje in het zeil houden. Ook is het verstandig om een beugel in de tuin te plaatsen waar je het slot van de motor aan kunt bevestigen. Zo staat je motor altijd vast. Ideaal wanneer je een weekendje weg bent. Zo kun je de motor met een gerust hart achterlaten. Naast dat je de motor met een kettingslot aan een beugel kunt vastzetten is het ook belangrijk dat je zorgt dat de motor zelf ook goed beveiligd is. Zet hem dus ook in de tuin op stuurslot en startonderbreking.

De voordelen van een motorhoes

Een motorhoes is een goede oplossing wanneer je jouw motor niet onder een afdak kunt zetten of in de garage kunt stallen. Een motorhoes zorgt ervoor dat jouw motor goed beschermd blijft. Zo blijven regen, stof en de zon op afstand. Dit zorgt ervoor dat de motor niet snel zal gaan roesten. Motorhoezen zijn in de meeste gevallen voorzien van een uv-bestendige laag en zijn volledig waterdicht. Wanneer je de motor in gebruik gaat nemen kun je de motorhoes opbergen in een bijgeleverde tas. Zet je de motor weer voor een tijdje weg? Dan kun je de hoes er weer overheen plaatsen. Zowel binnenshuis als buiten is het aan te raden om een motorhoes te gebruiken ter bescherming van je motor.

Je vindt misschien ook leuk